Πρόγραμμα ανταλλαγής νέων eco waves θα υλοποιηθεί στην Αγιά

Η άτυπη ομάδα νέων Οικοκύματα υλοποιεί στην Αγιά Λάρισας την ανταλλαγή νέων “eco waves”. Η περιπέτεια των νέων ξεκινά την Τετάρτη 20.04 και ολοκληρώνεται την Κυριακή 01.05 στην Αγιά, μια περιοχή του Κισσάβου με δυναμική και δυνατότητες για βιώσιμη ανάπτυξη. Γι αυτό το λόγο θα έχουν την ευκαιρία να εμπλέξουν τους σκοπούς του σχεδίου με το μέλλον της περιοχής.Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πρόκειται να εξερευνηθούν όλες οι διασυνδέσεις του θέματος «βιώσιμη ανάπτυξη» με τις οικολογικές, κοινωνικές, οικονομικές και πολιτικές παραμέτρους. Εργαλεία για την επίτευξη του σκοπού τους θα είναι η τέχνη (λογοτεχνία, ποίηση, μουσική, ζωγραφική, graffiti, κινηματογράφος, κατασκευές), οι νέες τεχνολογίες, η έρευνα πεδίου και η συμμετοχική παρατήρηση (αλιεία, θάλασσα, δασοπροστασία, οικολογική αγροτική δραστηριότητα). Τα εργαστήρια θα υλοποιηθούν στο Πάρκο Πλατανιάς στη Βελίκα και θα χρησιμοποιηθούν μέθοδοι μη τυπικής μάθησης και βιωματικές τεχνικές ψυχοκοινωνικής ανάπτυξης. Την Πέμπτη 28 Απριλίου θα διοργανωθεί συζήτηση με κατοίκους και φορείς της περιοχής, και τέλος την Παρασκευή 29/04/2011 οι νεαροί συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των εκπαιδευτικών εργαστηρίων.

Σκοπός τους είναι να φέρουν σε αλληλεπίδραση 46 νέους ηλικίας 13-34 ετών, από  4 χώρες του προγράμματος Νέα Γενιά σε Δράση (Ελλάδα, Ισπανία, Ιρλανδία και Τσεχία). Οι συμμετέχοντες θα επικοινωνήσουν μεταξύ τους, θα ανταλλάξουν απόψεις, θα εξασκήσουν τα ταλέντα τους και θα αναλάβουν συλλογική δράση με στόχο να επηρεάσουν θετικά το μέλλον της περιοχής, να προάγουν την ιδιότητα του ενεργού πολίτη και να αναπτύξουν αμοιβαία κατανόηση και ανοχή μεταξύ τους.

Το σχέδιο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Νέα Γενιά σε Δράση, Δράση 1.1 Ανταλλαγές Νέων, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ινστιτούτου Νεολαίας. Η ομάδα eco waves θα λειτουργήσει κιόσκι πληροφόρησης για την ανταλλαγή και για το πρόγραμμα Νέα Γενιά σε Δράση, στην εκδήλωση για τον εθελοντισμό του Δήμου Αγιάς αύριο από τις 11 ως τη 1 το μεσημέρι στην πλατεία Αγιάς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ